του Τηλέμαχου Κουντούρη, 
Προέδρου της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

 

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, το οποίο δεν επιλύει ούτε το νέο ΠΔ 79/2017, είναι η εξασφάλιση του αναγκαίου χρόνου για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων με παρόντα όλα τα μέλη τους, των μηνιαίων ενημερώσεων των γονέων/κηδεμόνων για την αγωγή και πρόοδο των μαθητών/τριών από τους εκπαιδευτικούς, καθώς και της επίδοσης των ελέγχων προόδου μετά τη λήξη του α΄ και β΄ τριμήνου. 

Σύμφωνα με το νέο ΠΔ 79/2017, όλα τα παραπάνω θα πρέπει να πραγματοποιούνται... (Διαβάστε όλο το κείμενο σε μορφή PDF...)

του Τηλέμαχου Κουντούρη, 
Προέδρου της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

 

Αδιαμφισβήτητα στο νέο ΠΔ 79/2017 υπάρχουν αρκετές θετικές ρυθμίσεις.

Όμως δεν γίνονται τα τολμηρά εκείνα βήματα, τα οποία απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της αυτοτέλειας των σχολικών μονάδων.(Δείτε εδώ σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Διευθυντών:http://www.panenosi.gr/images/2016-17/170508_anakoin_leitourgia-autotele...).

Παραμένουν δυστυχώς, και σε κάποιες περιπτώσεις ενισχύονται περαιτέρω, όλες οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και δεν τους επιτρέπουν να προγραμματίζουν, να οργανώνουν και να υλοποιούν το εκπαιδευτικό τους έργο δίχως άσκοπες γραφειοκρατικές εξαρτήσεις.

Περισσότερα...