Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την πραγματοποίηση υγειονομικών ελέγχων στις σχολικές μονάδες, λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, επαναφέρει για μια ακόμα φορά, το εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα της υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων, και έχει να επισημάνει τα εξής:

Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων αγωνίζονται καθημερινά... (Διαβάστε την ανακοίνωση pdf)

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

τον Ιούνιο του 2019 συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο διάστημα αυτό, η Ένωση Διευθυντών έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της στα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας, καταθέτοντας την άποψη των Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων, για όσα διαδραματίζονται στο χώρο της Παιδείας, στηριζόμενη πάντα στα επιστημονικά δεδομένα και την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία, μέσα από τη... (Διαβάστε την ανακοίνωση pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή το γεγονός της υπολειτουργίας ή ακόμα και της αναστολής λειτουργίας ενός μεγάλου αριθμού Ολοήμερων σχολείων, που παρατηρείται κατά την έναρξη των μαθημάτων κάθε νέας σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα την ανατροπή του προγραμματισμού χιλιάδων οικογενειών μαθητών/τριών, έχει να επισημάνει τα εξής:

Το Ολοήμερο σχολείο έχει έντονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Σχεδιάστηκε για να... (Διαβάστε την ανακοίνωση pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 19χρονου φοιτητή, ύστερα από πτώση μπασκέτας σε υπαίθριο αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα Χίου, επαναφέρει το ζήτημα της ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων, και καλεί τις πολιτικές ηγεσίες... (Διαβάστε την ανακοίνωση pdf)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε την Αττική, την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, καλεί τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για:

1. Μετασεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολικά κτήρια της Αττικής και πραγματοποίηση, το συντομότερο δυνατόν... (Διαβάστε την ανακοίνωση pdf)